Garantie & Service

Onze producten kunnen twee soorten garantie hebben. De wettelijke garantie en product garantie (extra garantie).

Wettelijke garantie

Alle producten die in Nederland worden verkocht vallen onder de wettelijke garantie. Volgens de wet heeft u als consument het recht op een product van een goede kwaliteit. Zo draagt ook 4ToolFreaks de verantwoordelijkheid dat u als klant een deugdelijk product mag verwachten. De deugdelijkheid van een product is aan de wettelijke garantieregels gebonden. Oftewel: het product moet een bepaalde tijd op een normale manier te gebruiken zijn. Een hamer mag bijvoorbeeld niet na één klap uit elkaar vallen.

De verwachting (in kwaliteit en levensduur) van een product hangt af van:

  • de prijs van het product
  • het merk van het product
  • de status van het product op het moment dat het gekocht wordt (bijvoorbeeld nieuw versus tweedehands)
  • de beloften) van de verkoper (bijvoorbeeld in de omschrijving van het product op de website)

Zodra een product ‘ondeugdelijk’ is, en niet voldoet aan de verwachtingen, valt dit onder de wettelijke garantie. U mag altijd van 4ToolFreaks verwachten dat we u iets kunnen vertellen over de te deugdzaamheid van onze producten. We kennen ons assortiment immers tot in de puntjes. En we willen dat u veilig aan de slag gaat. Vraag er gerust naar!

Let op: normale slijtage, beschadigingen door verkeerd gebruik en slecht onderhoud vallen nooit onder de term ondeugdelijk. Zulke beschadigingen vallen dus ook niet onder de wettelijke garantie. Wie verstandig en netjes met zijn of haar materiaal omgaat kan nou eenmaal rekenen op een langere levensduur ervan.

Product garantie

Naast de wettelijke garantie bestaat er voor bepaalde producten ook nog de product garantie (extra garantie) die door de fabrikant van het product wordt bepaald. De inhoud van deze garantie kan dus per product verschillen. Wij hanteren de productgarantie die de leverancier de producten meegeeft. Dit geldt dus voor alle producten met een garantiebewijs. De product garantie zal trouwens nooit minder zijn dan de wettelijke garantie. Goed om te weten: de factuurdatum geldt als het begin van uw garantietermijn.

Bent u verantwoord omgegaan met het product en vertoont het toch binnen de garantietermijn onvolkomenheden? Dan horen we dat graag onmiddellijk van u! Loop langs of neem snel contact op met onze info@4toolfreaks.nl. Onder het genot van een kopje koffie maken wij u weer blij. Van een aantal producten kunt u na contact in onze webshop een garantieclaim indienen.

Mocht u direct bij het uitpakken van uw aankoop al het gevoel hebben dat er iets niet in orde is of er raar uitziet: neem dan zo snel mogelijk (het liefst binnen 7 dagen) contact op met 4ToolFreaks ! Bij twijfels en vragen omtrent garantie kunt u altijd mailen naar info@4toolfreaks.nl. U bent van harte welkom in onze showroom en bellen mag altijd. Bellen is volledig vrijblijvend!